Čitaj mi!

Vučić se sastao sa kongresmenkom Klaudijom Teni u Njujorku

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa kongresmenkom Klaudijom Teni, kopredsedavajućom srpskog kokusa u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država i članicom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma u Njujorku.

Aleksandar Vučić na Instagramu je naveo da je sa Klaudijom Teni razgovarao o brojnim regionalnim i globalnim pitanjima.

"Zahvalio sam kongresmenki na proaktivnom angažovanju u Kongresu SAD u oblastima od interesa za Republiku Srbiju, kao i na dosadašnjim inicijativama od značaja za našu zemlju", navodi se u objavi predsednika Srbije na Instagramu.

Tom prilikom, predsednik Vučić je izjavio da ima dosta prostora za unapređenje saradnje dveju zemalja, kao i veliki, zasad delimično iskorišćeni potencijali, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je pozdravio podršku SAD evropskom putu Srbije i poručio da se nada da će ta zemlja dati podsticaj daljim naporima Srbije u pronalaženju održivog dogovora u dijalogu Beograda i Prištine.

Kongresmenka Teni je istakla važnost srpskog kokusa u jačanju interesa za Srbiju u Kongresu SAD i podržala stav naše zemlje usmeren ka očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i politiku razgovora, jedinog pravog puta za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Kongresmenka Teni izrazila je podršku inicijativi 2Otvoreni Balkan" i najavila posetu kongresne delegacije Beogradu krajem ove godine. 

Sastanku su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i stalni predstavnik Srbije pri UN ambasador Nemanja Stevanović.

Aleksandar Vučić do 23. septembra učestvuje na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku. Na Generalnoj debati svetskih lidera obratiće se 21. septembra.