Читај ми!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u dvodnevnu posetu Abu Dabiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je zvaničnu dvodnevnu posetu Abu Dabiju. To je, kako se navodi, prva zvanična poseta predsednika Vučića u novom mandatu, i to zemlji sa kojom Srbija godinama ima veoma bliske odnose.

Procenjuje se da u teškoj globalnoj krizi, poseta Aleksandra Vučića za Srbiju znači mnogo, jer su Ujedinjeni Arapski Emirati sedmi na svetu po naftnim rezervama, jer poseduju skoro šest odsto svetskih rezervi nafte. 

Predsednik Srbije u Abu Dabi dolazi na poziv njegovog visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda, predsednika UAE, koga je u više navrata opisivao kao svog dugogodišnjeg ličnog, a i velikog prijatelja Srbije.

Šeik Muhamed bin Zajed je nakon smrti brata Kalife postao predsednik Emirata, a svetske agencije ga svrstavaju među najmoćnije ljude na svetu.

U tom kontekstu, na početku rata u Ukrajini, mediji su objavili da je navodno odbio da se javi na telefon predsedniku SAD Džozefu Bajdenu koji je pokušavao dve nedelje da stupi u kontakt s njim kako bi uticao na način raspolaganja energetskim resursima.

Bilateralni sastanci i potpisivanje sporazuma biće održani u novoizgrađenoj Palati naroda, novom simbolu arapskog sveta, koja se nalazi na obali Abu Dabija.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво