Vučić: Sa Bocan-Harčenkom otvoreno o energetici i geopolitičkim dešavanjima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je preneo poruku šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i njegova viđenja geopolitičke situacije, kao i srpsko-ruskih odnosa.

Aleksandar Vučić je informisao ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o koracima koje je Srbija preduzela kako bi ublažila posledice jednostranih poteza prištinskih vlasti po svakodnevni život i bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Naglasio je da će Srbija ostati posvećena dijalogu kao teškom, ali jedinom načinu za traženje kompromisnog rešenja.

Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, razmotrili situaciju u regionu, a predsednik Vučić je još jednom istakao privrženost Srbije politici mira i saradnje, kako bi na Zapadnom Balkanu bila održana stabilnost, dodaje se u saopštenju.

Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su o nizu tema iz domena bilateralne saradnje, posebno u oblasti energetike.

"Otvoren, ozbiljan i srdačan razgovor sa ambasadorom Bocan-Harčenkom o energetskoj situaciji i razvoju geopolitičkih dešavanja u širem regionu, kao i o zajedničkim infrastrukturnim projektima", napisao je Vučić na Instagram nalogu Buducnostsrbijeav nakon sastanka.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво