Читај ми!

Uljarević: Odluka o mandataru usledila na osnovu stranačkog dogovora da 2024. godine dođe do promene

Direktor agencije "Ipsos stratedžik marketing" Marko Uljarević kaže za RTS da je odluka da Ana Brnabić bude mandatar za sastav nove Vlade usledila na osnovu dinamike u SNS-u i stranačkog dogovora da za dve godine Miloš Vučević bude ili nosilac liste na eventualnim novim izborima ili da bude novi premijer u slučaju rekonstrukcije.

Marko Uljarević je u Dnevniku RTS-a, povodom odluke predsednika Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude kandidat za premijera, ocenio da ta odluka nije bila laka.

"Sa jedne strane, imate potrebu da osvežite Vladu, da unesete novu energiju i to bi bilo negde rešenje koje bi išlo na stranu gospodina Vučevića, ali kada pogledate kakav je aktuelni politički i ekonomski trenutak u okruženju i čitavom svetu, onda znate da je važno da na čelu Vlade imate osobu koja ima neko iskustvo", rekao je Uljarević.

Smatra da će to iskustvo Brnabićeve u naredne dve godine doprineti tome da se i Vučević lakše adaptira, s obzirom na, kako je naveo, najavljenu novu ulogu koja ga čega 2024. godine.

"Ja bih rekao da je to odluka koja je usledila na osnovu unutar stranačke dinamike u Srpskoj naprednoj stranci i unutar njihovog stranačkog dogovora da do te promene dođe 2024. godine, bilo da idemo na izbore 2024. zajedno sa lokalnim ili nekim drugim izborima, ili da se samo radi rekonstrukcija, pa da Miloš Vučević u jednom slučaju bude nosilac liste SNS-a ili koalicije okupljanje oko SNS-a, ili da bude novi premijer koji bi imao sledeće dve godine mandata", objasnio je Uljarević.

"Političko rešeto" za objedinjavanje stranaka

Uljarević ističe da su mu od pitanja mesta premijera veću pažnju privukle naznake nove političke vizije predsednika Vučića kada se govori o celokupnoj političkoj sceni u Srbiji i kada se radi o budućnosti stranke bez njega na čelu.

"On je govorio da očekuje ukrupnjavanja. Mislim da će se desiti nešto drugo, da ćemo imati nove pokrete, stvaranje novih koalicija, bilo da se neko priključi Vladi, bilo da imamo drugačije predizborne koalicije, bilo da se dešava to da neki viđeniji političari prelaze u različite političke stranke", kaže Uljarević.

Vučić, ocenjuje Uljarević, govori o potrebi da se kroz odnos prema događajima koji slede u Srbiji u sledećih sedam, osam meseci ili godinu dana napravi neko "političko rešeto" koje će definisati kako će se stranke objedinjavati u odnosu na ekstremne polove.

"Ovde se pre svega očekuje neko ukrupnjavanje oko političkog centra", zaključio je Uljarević.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара