Читај ми!

Brnabićeva Jandrokoviću: Tražimo pravdu za pobijenu decu

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da hrvatsko rukovodstvo sada i zvanično preti da će blokirati evropski put Srbije zato što "nakon 27 godina tišine i nepravde, tražimo da konačno neko odgovara za stravičan zločin na Petrovačkoj cesti".

Ana Brnabić je u objavi na Tviteru, reagujući na izjavu predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, navela da se jedna članica EU usuđuje da javno kaže da "ukoliko tražite pravdu za ubistvo srpske dece, jer četvoro ih je tamo pobijeno starosti šest do 13 godina, ne možete da budete deo EU".

"To je vladavina prava? To su evropske vrednosti? I nije vas sramota da to kažete otvoreno", zapitala je Brnabićeva u odgovoru Jandrokoviću na izjavu da će Hrvatska iskoristiti pregovore Srbije i EU "kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerisati".

"Gospodine Jandrokoviću, pogledali smo se mi u ogledalo i shvatili da, ako smo ljudi, moramo da tražimo pravdu za pobijenu decu – Jovana Drču (šest godina), Nevenku (11 godina) i njenog brata Žarka (devet godina) Rajića, Darka Vukovića (13 godina). A šta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čoveka koji brani i slavi ubice dece, devojaka i staraca? Pored četvoro dece, ubili su i Mirjanu Dubajić, devojku od 21 godinu, Milku Kovačević, baku od 83 godine... Vaši 'heroji' pobili su nenaoružane ljude, u zbegu, iz vazduha", poručila je Brnabićeva.

"Okrenula se Srbija budućnosti, ne brinite vi za nas. Baš zato konačno tražimo pravdu za krvoloke koji su decu pobili, jer, kao što je upravo danas rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić: 'Ako nismo u stanju decu da zaštitimo, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država'", navela je premijerka.

Zapitala je i kada će se steći uslovi da Aleksandar Vučić poseti najveće mesto stradanja srpskog naroda – Jasenovac i podsetila da "još čekamo odgovor na najavu službene posete".

"Hoćete li uspeti da smognete snage da obezbedite predsedniku Srbije da stavi cvet na mesto stratišta desetina i stotina hiljada najbrutalnije pobijenih Srba, Jevreja i Roma od strane ustaškog režima NDH? Počnite da gledate u budućnost, biće Vam lakše", zaključila je premijerka.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара