Читај ми!

Petković: Najave iz Prištine pokazuje da njihovim političkim strukturama upravljaju ekstremisti

Priština i Aljbin Kurti još jednom su pokazali da umeju samo da prete silom i ratom, i da njihovim političkim strukturama upravljaju ekstremisti koji uopšte ne prepoznaju vrednost dijaloga i mirnog rešavanja problema, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Petar Petković je reagujući na najavu Prištine da će 1. septembra primeniti odluku o ličnim kartama i registarskim tablicama rekao da Kurtijev ministar privremenih institucija samouprave u Prištini Dželjalj Svečlja apsurdnim napadima na Beograd i Srbe na severu Kosova i Metohije potvrdio je da ima ulogu glavnog podizvođača Kurtijevog plana destabilizacije regiona.

"Nisu Beograd, niti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, slali specijalne prištinske policijske snage na sever Kosova i Metohije da prebijaju i pucaju na goloruk narod, niti smo mi donosili jednostrane odluke i gazili sporazume, niti smo ijednog trenutka pokazali izostanak spremnosti za razgovor i postizanje dogovora.

Predsednik Vučić je konstantno i dosledno Srbe na Kosovu i Metohiji pozivao na uzdržanost i mir i da odustanu od blokada puteva, iako su na njih bili primorani radi pukog opstanka, a odgovornost za sve potencijalne incidente biće na onome ko svakodnevno demonstrira silu i njom preti - a to su Kurti i njegovi pomoćnici poput Svečlje.

Jedina krivica Srba na severu Kosova i Metohije je u tome što ne žele da budu ugašeni i poništeni, i da budu i politički i fizički gaženi od strane šovinističkih ratnohuškačkih struktura u Prištini", navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво