Čitaj mi!

Vučić: Težak dan je za nama, nadam se da nekim čudom postignemo kompromisno rešenje

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je bio težak dan u Briselu, ali i da će da se suzdrži od svih komentara. Nastaviću da se borim za mir i stabilnost, obratiću se javnosti u narednih 48 sati, rekao je Vučić.

"Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane i celu našu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se uzdržavam od drugih komentara jer se nadam da je moguće da nekim čudom da postignemo kompromisno rešenje. Zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost", rekao je Vučić u poruci na Instagramu.

"Borimo se za mir i stabilnost i za našu zemlju i jedva čekam da se vratim u Srbiju", rekao je Vučić posle razgovora u Briselu.

Posle razgovora delegacija Beograda i Prištine u Briselu obratio se i visoki predstavnik za spoljne poslove EU Žozep Borelj, koji je rekao da je tema sastanka predstavnika Beograda i Prištine u Briselu bila o "odgovornosti oba lidera", kao i da nije bio u pitanju normalan sastanak. Istakao je da na današnjem sastanku nije postignut dogovor.

Borelj je dodao da je Vučiću i Kurtiju rekao da je reč o sastanku rukovođenja kriznim situacijama i da su obojica razumeli da ne postoji alternativa dijalogu, preneo je Rojters.

Nakon današnjih razgovora, koji nisu rezultirali dogovorom, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da će Vučić ostati u Briselu i danas posle podne, a da će se sutra obratiti javnosti u Srbiji. 

Razgovori Beograda i Prištine na najvišem nivou započeli su jutros u 10 časova u Briselu, a tokom dana je bilo više sastanaka.