Читај ми!

Petković razgovarao sa Srbima kojima su opljačkane radnje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa Bojanom Pavlovićem i Miroslavom Lukićem kojima su pre tri dana ponovo opljačkane prodavnice u Velikoj Hoči.

Petar Petković je u objavi na svom Fejsbuk nalogu podsetio da se isti scenario dogodio i pre dva meseca, a da počinioci nisu pronađeni.

"Opljačkani su na prepreden i podmukao način, a iako postoje i video zapisi počinilaca i dokazi na terenu, to za Kosovsku policiju nije dovoljno da bi odgovorni bili procesuirani", naveo je Petković.

Dodao je da su mu Pavlović i Lukić izneli "opravdanu zabrinutost za egzistenciju i bezbednost svoje porodice i svojih komšija" jer se suočavaju sa različitim provokacijama i pretnjama u svojoj sredini.

Posebno su, kaže, revoltirani i ogorčeni na predstavnike međunarodne zajednice jer oni kojima je poveren zadatak da o njima brinu, "ni prošli put, a ni sada nisu reagovali adekvatno".

Najavio je da će se Kancelarija za KiM obratiti svim relevantnim međunarodnim misijama koje deluju na prostoru pokrajine i zahtevati da povećaju angažovanje i na ovom i na svim drugim slučajevima čije su mete Srbi, posebno južno od Ibra.

"Dogovorili smo se i na koje sve načine Miroslavu i Bojanu možemo da pomognemo da povećaju bezbednost svojih objekata. Bojanu i Miroslavu sam preneo da nisu sami i da će i u ovoj, ali i drugim nedaćama imati moju i podršku Kancelarije za KiM gde god je to moguće", napisao je Petković.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво