Čitaj mi!

Oslobođena ruska novinarka privedena na Kosovu i Metohiji

Privremene institucije u Prištini oslobodile su pritvorenu novinarku Komsomolske Pravde Dariju Aslamovu, koja je sinoć privedena na Kosovu i Metohiji, preneo je taj list .

"Darija Aslamova stupila je u kontakt sa našom redakcijom i rekla da se nalazi u mestu Raška. U noći 7. avgusta kosovske vlasti su je pustile nakon privođenja, a posle toga ona je samostalno otputovala autobusom", navodi se u saopštenju lista Komsomolska Pravda, koje je prenela agencija Ria novosti.

Darija Aslamova je stupila u kontakt sa ruskom ambasadom u Srbiji.

Aslamova je sinoć privedena na Kosovu i Metohiji, a prema rečima šefa Ministarstva policije privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje, bila je osumnjičena za špijuniranje u korist ruskih obaveštajnih službi, prenosi Rojters.

Kako navodi Ria novosti, Svečlja nije pružio nikakve dokaze za te tvrdnje.

Komsomolska pravda je objasnila da se Aslamova nalazi u Srbiji po nalogu urednika i da je trebalo da pripremi specijalni izveštaj o najnovijem zaoštravanju tenzija između Beograda i Prištine.

Ambasada Rusije: Privođenje Aslamove je provokacija

Privođenje Darije Aslamove predstavlja još jednu u nizu provokacija privremenih institucija na Kosovu, saopštila je ambasada Rusije u Beogradu.

"Neosnovano privođenje Darije Aslamove predstavlja još jednu u nizu provokaciju privremenih institucija na Kosovu, uz potpuno ignorisanje osnovnih demokratskih principa od strane Prištine, uključujući slobodu medija. Pozivamo sekretarijat UN, Unmik, Misiju OEBS-a na Kosovu, Misiju EU u oblasti poštovanja zakona i stručne međunarodne organizacije da odmah izađu sa javnom ocenom tog događaja", navodi se u saopštenju ruske ambasade, prenosi Sputnjik.