Čitaj mi!

General Mojsilović obišao bazu "Mrče" u Kopnenoj zoni bezbednosti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je pripadnike Vojske Srbije koji zadatke izvršavaju duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom u zoni odgovornosti baze "Mrče".

General Milan Mojsilović je tokom obilaska sagledao organizaciju života i rada u bazi, izazove sa kojima se suočavaju pripadnici snaga bezbednosti Republike Srbije u ovom delu zemlje i dostignute sposobnosti jedinice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On se ovom prilikom lično uverio u odličnu osposobljenost vojnika i starešina Druge brigade kopnene vojske, u čijoj je odgovornosti baza "Mrče", za realizaciju zadataka na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Načelnik Generalštaba je na kraju obilaska pohvalio pripadnike jedinice, koji u složenim uslovima u Kopnenoj zoni bezbednosti profesionalno realizuju sve zadatke i tako daju pun doprinos jačanju borbene gotovosti Vojske Srbije i stanju bezbednosti u ovom delu Republike Srbije.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska baza u Kopnenoj zoni bezbednosti bili su zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković i načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković.