Čitaj mi!

Vladimir Orlić kandidat SNS-a za predsednika Narodne skupštine

Predsedništvo Srpske napredne stranke odlučilo je da Vladimir Orlić bude kandidat te stranke za predsednika Narodne skupštine, saopšteno je nakon sednice.

Na današnjoj sednici Predsedništva, a na predlog predsednika stranke Aleksandra Vučića, odlučeno je da kandidat SNS-a za predsednika Narodne skupštine je Vladimir Orlić, dosadašnji potpredsednik parlamenta, rekao je nakon sednice član Predsedništva SNS-a Nikola Selaković.

Dodao je da je odlučeno i da će važnije funkcije u parlamentu i u poslaničkoj grupi SNS-a obavljati Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić, a da će se u narednom periodu odlučiti koje će funkcije oni obavljati.

Selaković je rekao da su na sednici razmatrana pitanja aktuelne političke situacije u zemlji i regionu, ali i trenutno najvažnijim pitanjima, a to su pitanja formiranja vlasti nakon izbora održanih na proleće.

Istakao je da je prvi i najvažniji noseći organ vlasti iz kojeg proističe svaka zakonodavna aktivnost, iz kojeg se bira izvršna vlast – Skupština.

"U nedelji pred nama pristupićemo izboru rukovodstva i formiranju randih tela Skupštine. Suštinska odluka koja je doneta na sednici Predsedništva SNS je da podmladimo rukovodstvo, kako Skupštine, tako i Vlade Srbije u svakom smislu te reči", preneo je Selaković.

Selaković je dodao da je predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ovlašćen da u narednim danima vodi razgovore o budućoj vladajućoj koaliciji.

Sednici su, osim predsednika stranke Aleksandra Vučića, prisustvovali i Maja Gojković, Irena Vujović, Nebojša Stefanović, Darija Kisić, Zlatibor Lončar, Zorana Mihajlović, Branislav Nedimović, Aleksandar Šapić, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Petar Petković, Marija Obradović, Nikola Selaković, Bratislav Gašić, Mirsad Đerlek, Aleksandar Martinović.