Čitaj mi!

Vučić razgovarao sa Orbanom - Srbija i Mađarska mogu da računaju jedna na drugu u teškim vremenima

U telefonskom razgovoru predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban saglasili su se da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos. Poručuju da Srbija i Mađarska mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, pri čemu su dvojica državnika još jednom izrazila iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji, saopšteno je iz pres-službe predsednika Srbije.

Vučić i Orban su iskazali spremnost da doprinose unapređenju prijateljskih odnosa dveju zemalja u različitim oblastima.

Istakli su da će dve zemlje jedna drugoj biti potpora, te da će zajedno prolaziti kroz sve teškoće koje nas u narednom periodu očekuju.

Kako se navodi u saopštenju, saglasili su se da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos, te da dve zemlje mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima.

Osim o bilateralnim odnosima, Vučić i Orban su razgovarali i o regionalnoj situaciji, migrantskoj krizi, različitim pitanjima u okviru Evropske unije, kao i o gorućim globalnim temama.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost mađarskoj Vladi za pomoć oko gasnog skladišta, kao doprinosa energetskoj sigurnosti naše zemlje i potvrdi da uspostavljena saradnja u oblasti energetike dobro teče.

Takođe je najavio je skorašnji susret sa premijerom Mađarske, koji će biti još jedna potvrda izvanrednih prijateljskih odnosa dva bratska naroda, ali i prilika za dalje unapređenje sveukupne saradnje, piše u saopštenju.