Читај ми!

Brnabić: Skandalozna odluka Prištine i reakcija EU

Premijerka Srbije Ana Brnabić nazvala je večeras skandaloznom, kako odluku Prištine u vezi sa srpskim registarskim tablicama i ličnim dokumentima, tako i reakciju EU tim povodom, i istakla da suština cele priče nisu tablice, već "nastavak pritiska, terora i stalnog maltretiranja" Srba na KiM.

Ana Brnabić je u emisiji Hit tvit na Pinku rekla da je odluka Prištine skandalozna, ali i reakcija EU.

"Stano je izgovorio stvari koje su zvanična reakcija Brisela na ovo. To je strašno", rekla je Brnabićeva komentarišući to što je portparol EU rekao da, prema sporazumima iz dijaloga o slobodi kretanja iz 2011. i 2016. godine, Priština ima pravo da postepeno ukine KM tablice.

Istakla da je suština cele priče "nisu tablice i da svako ko misli da su suština tablice grdno se vara". Suština je, kaže, da se nastavlja pritisak nad Srbima na KiM, teror i stalno maltretiranje

Kada je u pitanju nedavna poseta premijera Crne Gore Dritana Abazovića, Brnabićeva je rekla da je to bila važna poseta i da je osetila i kod Abazovića veliku dozu pragmatizma.

Ona je ocenila da je Abazović delovao potpuno iskren u tome da krenemo da zatvaramo otvorena pitanja i resetujemo odnose Srbije i Crne Gore.

Premijerka je dodala da bi volela da vidi Crnu Goru u inicijativi Otvoreni Balkan, ali je naglasila da je to njihova odluka, a da će Srbija pružiti sve potrebne informacije.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво