Читај ми!

Rakić sa Lajčakom: ZSO formirati što pre, to je obaveza Prištine

Uspostavljanje Zajednice srpskih opština je najvažnija i ključna stvar za kosovske Srbe, kako bi se sve ono je što je njenim formiranjem dogovoreno realizovalo i jedino se na taj način položaj Srba može poboljšati, poručili su politički predstavnici Srba na KiM na sastanku sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

U Kosovskoj Mitrivici sa Lajčakom su razgovarali ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić i gradonačelnici opština sa severa Milan Radojević, Zoran Todić, Srđan Vulović i Dragiša Milović.

"Sva otvorena pitanja između Srba i Albanaca moraju se rešavati dijalogom u Briselu ali i da se sve dogovoreno sprovede onako kako je predviđeno sporazumom Beograda i Prištine, jer jedino tako možemo da rešavamo probleme koji stoje na putu boljeg života. Svi jednostrani potezi će dovesti do destabilizacije situacije na terenu i dovesti u pitanje i ostale sporazume koji su dogovoreni", rekao je ministar Rakić.

Dodao je da su Srbi oduvek bili konstruktivan partner u trasiranju puta za bolju budućnost i da isto očekuju i od svojih komšija sa kojima treba da grade zajednički suživot.

Tokom susreta ministra Rakića i gradonačelnika sa Lajčakom razgovarano je i o ostalim aktuelnim problemima koji otežavaju život Srba na KiM, a rečeno je i da bi bolja ekonomska situacija mogla da utiče na ključna pitanja boljeg položaja.

Takođe je rečeno da incidenti koji se dešavaju u povratničkim sredinama moraju odmah da prestanu zbog toga što proces povratka stoji u mestu, što je veoma loše.

Lajčak je ranije u Prištini najavio obilazak punkta Jarinje, a onda odlazak za Beograd.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво