Čitaj mi!

Abazović doputovao u Beograd, svečani doček ispred Palate Srbija

Premijer Crne Gore Dritan Abazović stigao je u prvu zvaničnu posetu Beogradu, a ispred Palate Srbija svečano ga je dočekala premijerka Ana Brnabić.

Abazovića je prethodnom na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Ispred Palate Srbija dočekan je uz postrojeni bataljon Garde i intoniranje himni dve države.

Povodom Abazovićeve posete Beograd je bio ukrašen crnogorskim zastavama i bilbordima nakojima je srpska i crnogorska zastava.

Nakon svečanog dočeka uslediće bilateralni sastanak premijerke Srbije i predsednika Vlade Crne Gore, a potom i sastanci delegacija Crne Gore i Srbije.

Glavne teme razgovora biće, kako je Tanjugu rečeno ekonomsko i infrastrukturno povrzivanje kao i praktična saradnja.

Abazovića su pored članova kabineta predsednice vlade, dočekali i ministri Siniša Mali, Irena Vujović i Branislav Nedimović.

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazovic boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, tokom koje će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Sastanak delegacija Vlade Srbije i Vlade Crne Gore planiran je u 10.45 časova, posle koga su predviđene izjave za medije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa Abazovićem u 12.30 časova, a sastanak sa predsednikom parlamenta Dačićem planiran je za 14.45.

U crnogorskoj delegaciji je potpredsednik vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković koji će se sastati sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novakovic-Đurović imaće odvojene sastanke sa ministrom finansija Sinišom Malim i životne sredine Irenom Vujović.

Vučić je ranije izjavio da očekuje dobru posetu crnogorskog premijera Dritana Abazovića Srbiji i izrazio uverenje da je moguće graditi bolje odnose od dosadašnjih.

Abazović je u ponedeljak rekao da od posete Beogradu, prve u regionu od stupanja na mesto premijera, očekuje da se resetuju odnosi dve zemlje. Naglasio je da dolazi u zemlju "koja je Crnoj Gori najbliža u svakom mogućem smislu".