SNS učestvuje na izborima u BiH

Srpska napredna stranka učestvovaće na oktobarskim izborima u BiH, rekao zamenik predsednika stranke Aleksandar Vučić u Banjaluci. Još nije odlučeno da li će stranka nastupiti samostalno ili u koaliciji.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je u Banjaluci da će ta stranka učestvovati na oktobarskim izborima u Bosni i Hercegovini, ali da još nije odlučeno da li će nastupiti samostalno ili u nekoj od koalicija.

"U kojoj god formi izađemo na izbore svi će se iznenaditi rezultatima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare i dodao je da SNS ne namerava da na "političkom tržištu RS bude nečija ikebana, već da pobeđuje".

Vučić je rekao da će o načinu učešća na oktobarskim izborima odlučiti stranački organi SNS iz RS u dogovoru sa stranačkim organima iz Srbije, dodajući da je SNS iz RS autonomna politička stranka koja deli ista uverenja i ideje sa SNS-om iz Srbije.

Kako je ocenio, dosadašnje delovanje naprednjaka u RS je bilo "niskog intenziteta, jer naprednjaci nisu hteli previše da se pokazuju u javnosti, već su polako pripremali formiranje i jačanje stranke".

Govoreći o mogućem ulasku Dragana Kalinića u SNS, Vučić je naglasio da toj stranci može da pristupi svako ko to želi, ali da sa Kalinićem nije bilo takve vrste kontakta.

Zamenik predsednika SNS-a je poručio da će njegova stranka uvek štititi teritorijalni integritet RS unutar BiH i njene nacionalne interese, ali da će voditi računa o njenoj budućnosti, boriti se protiv kriminala i korupcije i zalagati se za bolje ekonomske i socijalne uslove života građana.

SNS u RS je osnovan prošle godine, a njegov predsednik je Luka Kecman.

broj komentara 9 pošalji komentar
(sreda, 24. feb 2010, 18:20) - anonymous [neregistrovani]

poruka

Malo nam je takvih Vucicu.Samo si nam jos ti falio.

(nedelja, 21. feb 2010, 11:49) - anonymous [neregistrovani]

r

Nemoj da mesas Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku. Ovde se govori o Republici Srpskoj.

(ponedeljak, 08. feb 2010, 11:28) - anonymous [neregistrovani]

Naprednjaci Srpske

Srpska Napredna Stranka u BiH i RS je već formirana i registrovana u sudu. Učestvovaćemo želeli Vi to ili ne na okobarskim izborima i pokazati da se i u BiH i RS širi ideja srpskih naprednjaka.

(ponedeljak, 08. feb 2010, 00:55) - anonymous [neregistrovani]

Vučko na bh izborima :)

Ovo mora da je štamparska greška ne razumjem zašto bih neka srbijanska stranka učestvovala na izborima u Bosni i Hercegovini? Nigdje logike za ovakvo nešto. Ja koliko znam u Srbiji nema nijedne stranke (što je i dobro) iz Bosne i Hercegovine u tamošnjem parlamentu.

Vučić na izborima u BiH hahaha
Šalu na stranu trebalo bih pod hitno upozoriti Ured visokog prestavnika u BiH ovo nije dobro po region a najviše po Bosnu i Hercegovinu.

(nedelja, 07. feb 2010, 17:24) - anonymous [neregistrovani]

Molim vas

Zar nije previse to da vas ima u Srbiji?Ne dolazite molim vas,preklinjem vas.Imamo mi dosta slicnih u RS,nama treba neko ko ce da radi za narod.

(nedelja, 07. feb 2010, 15:05) - anonymous [neregistrovani]

bruka

pored svih problema koje imaju Srbi u RS,jos su im samo falili ovi ljigavci iz SNS,Nikolic i Vucic...de oni doju i politicare,tu Srbi ne opstaju,cenjenice...oterajte ih braco Srbi,samo ce uneti raskol i nemire medju vas...

(nedelja, 07. feb 2010, 14:21) - млађо [neregistrovani]

...СНС-РС

...нисам симпатизер СНС али мислим да је ово ипак један леп гест на који и остале политичке странке требало да се игледају, да се сто више ангажују и колико могу да помогну и уједине наш народ.

(nedelja, 07. feb 2010, 12:30) - anonymous [neregistrovani]

!!!

Ma ko ti je to rekao, molim te? Kakvi naprednjaci, kakav Vučić??? Mi u RS ne volimo izdajnike!

(subota, 06. feb 2010, 22:40) - anonymous [neregistrovani]

bravo za naprednjake

dolazak zamenika predsednika SNS gospodina Aleksandra Vucica je politicki dogadjaj dana u RS. Ono sto je mesecima radjeno na pravljenju infrastrukture u RS, danas je i zvanicno predstavljeno. Izlazak SNS na politicku scenu RS nesmumnjivo ce doneti velike promene i uticati na buducnost Srpske. Bravo za "NAPREDNJAKE"