Читај ми!

Vučić sa Boreljom o napretku u briselskom dijalogu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žosepom Borelom.

Visoki predstavnik Žosep Borelj izrazio je zadovoljstvo napretkom ostvarenim u dijalogu Beograda i Prištine na sastanku glavnih pregovarača i specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka, koji su usvojili mapu puta u primeni sporazuma o energetici, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom razgovora poručio da je Srbija opredeljena za dijalog kao jedini način rešavanja otvorenih pitanja i postizanja održivog dogovora u korist svakodnevnog života Srba i Albanaca, kao i mira i stabilnosti u regionu.

Vučić je takođe, uoči predstojećeg Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana u Briselu, obavestio visokog predstavnika Borelja da je jutros razgovarao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim, kao i o postignutom dogovoru da, nakon konsultacija sa vladama i savetničkim timovima, sutra u podne bude objavljena zajednička odluka o eventualnom učešću na tom skupu.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво