Читај ми!

Dveri: Najvišu zakonodavnu instituciju što pre konstituisati

Ni dva i po meseca od završetka parlamentarnih izbora, u Srbiji nema konačnih rezultata. Razlog je ponavljanje izbora po četvrti put u Velikom Trnovcu, koje će se održati u četvrtak, 23. juna. Zahtevamo od aktuelne vlasti da se najviša zakonodavna institucija što pre konstituiše, saopštio je pokret Dveri.

U saopštenju Dveri se ističe da je nedopustivo da se najmanje četiri meseca od održavanja izbora čeka na konstituisanje Narodne skupštine, a najmanje sedam meseci na konstituisanje Vlade, pogotovo u uslovima ekonomske krize koja se već itekako oseća među građanima Srbije.

"Ovakav politički vakuum naruku ide jedino Aleksandru Vučiću, jer su i Narodna skupština i Vlada Srbije u tehničkom mandatu i jedino je institucija predsednika države u ovom trenutku u punom mandatu. Kako u Srbiji ne postoje nezavisne institucije i kako su one podređene interesima aktuelne vlasti, očigledno je i da Republička izborna komisija i Upravni sud rade u tom pravcu", navode Dveri.

Dodaju da je RIK dva puta do sada poništavao glasanje u Velikom Trnovcu, a treći put je taj zadatak poveren Upravnom sudu.

"Mala je verovatnoća da je RIK toliko nesposoban da ne može tri puta da validno sprovede izbore na jednom biračkom mestu, ali ako je i to slučaj, onda je red da predstavnici vladajuće većine u RIK-u podnesu ostavke", poručuju Dveri.

 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво