Читај ми!

Vučić: Tek smo otvorili debatu o vojnom roku, ja sam za

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je tek otvorena debata o vraćanju vojnog roka, da ne treba žuriti sa zaključcima, a da je njegov stav u korist služenja vojske. Istakao je i da je specijalni izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin zatražio da se srpska spoljnopolitička agenda uskladi sa evropskom, razumevajući pritom situaciju i činjenicu da to ne može uvek onako kako bi neki želeli.

Aleksandar Vučić je, prilikom otvaranja punionice gazirane vode "Rosa Homolje" u Neresnici, na pitanje novinara za detalje ideje o redovnom služenju vojnog roka, da li obaveza ostaje za one koji napune 18 godina, da li će se odnositi retroaktivno i postoji li gornja starosna granica, ukazao da ne može da govori o detaljima, jer je debata tek otvorena.

"Tek smo otvorili debatu, ne žurite sa zaključcima. Možda će biti, a možda i ne. Ja sam rekao šta ja mislim. Ja sam za", podvukao je predsednik Vučić.

Ukazao je da postoji mnogo argumenata za i protiv.

"Ovo je demokratska država, i u njoj mora da se razgovara o svemu. Kada prođu četiri meseca, videćemo", rekao je Vučić.

Saracin tražio usklađivanje Srbije sa agendom EU

Predsednik je preneo da je specijalni izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin zatražio da se srpska spoljnopolitička agenda uskladi sa evropskom, razumevajući pritom situaciju i činjenicu da to ne može uvek onako kako bi neki želeli. 

"Jasno je izneo stav i to čini svaki predstavnik EU i zapadnog sveta. Nemojte da imate iluzije da će neko to da preskoči. Ne znam da li su to stavili u saopštenje, ali tražio je, to je logično ponašanje", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li je Saracin tražio da Srbija uskladi stav sa spoljnopolitičkom agendom EU.

Na pitanje da prokomentariše novu viziju EU o kojoj je juče govorio francuski predsednik Emanuel MakronVučić je rekao da ne želi da se meša u način odlučivanja u EU, a da bi voleo da čuje detaljnije neke druge Makronove ideje.

"Dugo, mesec i nešto, nisam razgovarao sa Makronom. Verujem da ću uskoro imati priliku da ga vidim, što je važno posle izbora u Francuskoj i susreta sa Šolcom. Oko nekih njegovih ideja voleo bih da čuje konačni plan, da bih mogao da se izjašnjavam", rekao je Vučić.

Ogromna podrška građana – obaveza i odgovornost

Povodom objavljivanja konačnih rezultata predsedničkih izbora, Vučić je zahvalio građanima na ogromnoj podršci koju je dobio i istakao da to znači i ogromnu obavezu i odgovornost.

"Kao predsednički kandidat dobio sam 1.530.000 glasova više od drugoplasiranog, a dva miliona više od trećeplasiranog i to u drugom mandatu. To su gotovo nestvarni brojevi posebno u drugom mandatu kada ste već dosadili svima, kada su vas ljudi siti posle toliko godina. Da takvu prednost napravite to je ogromna odgovornost i izuzetna obaveza", rekao je Vučić.  

Vučić je poručio da se mora sačuvti mir i stabilnost i da se zemlja gura napred.

"Da idemo snažnije ka Evropi, ali i da razvijamo svaki deo naše zemlje i brinemo o svakom našem građaninu i da pokažemo manje arogancije, manje bahatosti i da više slušamo ljude", istakao je Vučić i izrazio uverenje da je to presudno važno.

"Radujem se uvek onim političkim protivnicima koji su srećni kada dobiju četiri, pet ili 10 puta manje i kažu da je to uspeh. Mi nikada nismo zadovoljni, uvek želimo više i bolje i uvek tražimo svoje greške da bismo mogli da ih ispravimo u budućnosti i napravimo najbolji rezultat", naglasio je Vučić.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво