Читај ми!

Vučić: Hvala nemačkim domaćinima na organizaciji dijaloga Beograda i Prištine

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je večeras nemačkim domaćinima na, kako je naveo, organizaciji dijaloga između Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić je, na Tviter nalogu predsednik.rs, postavio fotografiju na kojoj su pored ostalih, on, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

"Hvala nemačkim domaćinima na organizaciji dijaloga Beograda i Prištine", napisao je Vučić, koji se u Berlinu prethodno sastao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Vučić je posle sastanka najavio da će u organizaciji Bundeskancleramta večeras biti nastavljen dijalog sa Prištinom, i da veruje da će biti snage da se dođe do određenog napretka.

Kancelar Šolc se ranije danas sastao i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Lajčak na neformalnoj večeri sa Vučićem i Kurtijem

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak zahvalio je nemačkoj Vladi na tome što je bila domaćin razgovora i susreta sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem.

Istovremeno je na Tviteru objavio da će se razgovori nastaviti na nivou glavnih pregovarača 13. maja.

"Pozdravljam priliku za nefomalnu večeru i razgovor o dijalogu sa presednikom Vučićem i kosovskim premijerom Kurtijem u Berlinu. Zahvalan sam nemačkoj Vladi koja je bila domaćin", napisao je Lajčak.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво