Čitaj mi!

Vučić: Konsultacije o formiranju nove vlade krajem maja ili početkom juna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će konsultacije o formiranju nove vlade početi krajem maja ili početkom juna, u zavisnosti od toga da li predstavnike političkih partija može da pozove na konsultacije u okviru prvog ili mora da čeka početak svog drugog mandata.

Aleksandar Vučić je, nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije "Stelantis", rekao da čeka konačno viđenje pravnika, da se sve procedure završe i da vidi da li mora da čeka istek prvog mandata 31. maja i može li u okviru prvog mandata da pozove političke partije na konsultacije o formiranju nove vlade ili mora da čeka početak drugog mandata.

"Ako je moguće da to radim u okviru prvog mandata, onda bi konsultacije počele u drugoj polovini maja, a ako ne, onda čim položim zakletvu u Narodnoj skupštini - početkom juna. Pravnici gledaju kakve su mogućnosti", rekao je Vučić.

Naglasio je da je svakako važno da predstavnici stranaka razgovaraju i postignu dogovor o najboljoj mogućoj vladi, koja bi se uhvatila u koštac sa velikim problemima koji, kako kaže, čekaju ceo svet.

"Svakog dana imamo zajedničke sastanke sa predsednicom Vlade oko svih ključnih pitanja. Danas su pitanja ne samo robnih rezervi već svih poljoprivrednih proizvoda i cena. Imali smo pregovore i sa mlekarima", naveo je Vučić.

Kaže da je mnogo problema jer kada skaču cene nafte i gasa u svetu, to utiče na sve proizvode.

Ističe da Srbija mora da se vrati na kolosek razmišljanja o svojoj budućnosti jer je suviše mala da bi rešavala svetske probleme.

"Moramo da radimo i posvetimo se našim stvarima, da radimo snažnije, jače i više nego obično da bismo mogli da savladamo sve probleme sa kojima se svet suočava", naglasio je Aleksandar Vučić.