Читај ми!

Bez dogovora o tablicama u Briselu, na snazi ostaje sporazum iz septembra

Direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda, Petar Petković rekao je posle današnjih razgovora u Briselu da će sporazum o tablicama od 30. septembra o režimu stikera i dalje biti na snazi.

To znači da se do pronalaženja trajnog rešenja na visokom nivou režim stikera nastavlja, rekao je Petković novinarima u Briselu.

Petković je naveo da je u Briselu razgovarao sa prištinskom stranom i da je ogromna pažnja bila posvećena pitanju registarskih tablica.

Istakao je da je sporazum od 30. septembra i dalje na snazi i da su to potvrdili i EU i specijalni izaslanik Miroslav Lajčak, kao i da za šest meseci Priština nije iznela nijedan predlog.

"Hoću da prenesem svim građanima Srbije i Srbima na KiM pred vaskršnjim praznicima da svi treba da budu mirni i da niko ne treba da brine", naveo je Petković.

Specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak pozvao je glavne pregovarače da se ponovo sastanu.

"Danas nije postignut dogovor o registarskim tablicama. Pozivam glavne pregovarače da se ponovo sastanu u narednim danima kako bi dogovorili o daljem radu i nastavili razgovore o drugim aktuelnim pitanjima. Očekujemo od svih aktera da se uzdrže od radnji koje bi mogle da ugroze sigurnost na terenu", napisao je Lajčak na Tviteru

Glavni pregovarač Prištine Besnik Besljimi izjavio je da nema nikakvog rezultata jer nije postignut dogovor oko glavnog pitanja – registarskih tablica.

"Srpska strana nije imala nikakav predlog o tome, pa smo morali da tražimo alternativno rešenje. Gospodin Lajčak je predložio da radne grupe nastave razgovore sledećih mesec dana, ali je Beograd to odbio", rekao je Besljimi. 

Na sastanku delegacije Beograda sa evropskim posrednikom Miroslavom Lajčakom bilo je reči i o Zajednici srpskih opština, nestalim, energetici... 

Delegacija Beograda prvo se sastala sa evropskim posrednikom, a posle i delagacija Prištine sa Lajčakom. Usledio je, potom, direktan sastanak delegacija Beograda i Prištine.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара