Читај ми!

Šolc: Odlaganje pristupnih pregovora učiniće Zapadni Balkan podložnim stranom uticaju

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da će odlaganje pristupnih pregovora učiniti zemlje Zapadnog Balkana podložnim stranom uticaju.

Olaf Šolc je na konferenciji za medije sa švedskom premijerkom Magdalenom Anderson rekao da treba što pre otpočeti pristupne pregovore sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

Nemački kancelar je pojasnio da bi bilo kakvi odlaganje pristupnih pregovora zemlje Zapadnog Balkana učinilo podložnim stranom uticaju.

"I Nemačkoj i Švedskoj je jasno da EU mora da ubrza institucionalne reforme kako bi sebe učinila sposobnom za proširenje", rekao je Šolc.

Govoreći o ratu u Ukrajini, Šolc je rekao da je više od 300.000 izbeglica već stiglo u Nemačku iz te zemlje, kao i da je to tek početak.

Istakao je da je Rusija koristeći silu kako bi menjala granice, prekršila pravila međunarodnog poretka, da će svi ispaštati, ali Rusija najviše.

"Pozivamo Rusiju da zaustavi rat. Drugo, učinićemo sebe toliko jakim da do napada na zemlje EU ili zemlje članice NATO-a ne može doći jer ćemo mi biti dovoljno jaki da na takav napad odgovorimo", rekao je Šolc.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво