Vučić sa odlazećim ambasadorom Austrije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija kojem je zahvalio na tome što je svojim velikim diplomatskim iskustvom i zalaganjem doprineo unapređenju odnosa dveju zemalja, saopšteno je iz Predsedništva.

Predsednik Vučić je posebno istakao da su tokom diplomatskog mandata ambasadora Luterotija ostvarene posete najviših zvaničnika Austrije Srbiji, čime je dodatno unapređena čvrsta saradnja i partnerski odnos dve zemlje, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Ambasador Luteroti je zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije i ponovio da Austrija snažno podržava evropski put naše zemlje i politiku regionalne stabilnosti za koju se Srbija dosledno zalaže.

Posebno je istakao da je tokom četvorogodišnjeg mandata bio svedok napretka i razvoja Srbije, posebno u oblasti infrastrukture, te je konstatovano i da postoji zajednički interes za dodatno intenziviranje saradnje u svim oblastima, uz izraženu nadu da će ekonomski odnosi, za koje postoje dodatne brojne mogućnosti, doživeti dalji uspon.

Predsednik je naglasio da izuzetno ceni dosledno zalaganje Austrije za proširenje Evropske unije, kao i podršku koju naša zemlja dobija na evropskom putu, te je ponovio čvrsto opredeljenje Srbije za dalje svestrano jačanje odnosa između naših zemalja, uz poseban akcenat na dalji razvoj ekonomske saradnje.

Predsednik je ambasadoru poželeo mnogo uspeha u daljem radu na novim dužnostima.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво