Čitaj mi!

Patrijarh predočio inicijativu za podršku izbeglicama iz Ukrajine, Vučić obećao dodatnu pomoć

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se večeras sa patrijarhom Porfirijem, koji je predočio svoju inicijativu u vezi sa podrškom izbeglicama iz Ukrajine.

Patrijarh Porfirije je na sastanku sa predsednikom Vučićem naglasio da su se Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u velikoj meri angažovali oko pomoći ljudima sa područja zahvaćenim ratnim dejstvima.

Vučić je obećao dodatno angažovanje države kako bi izbeglice iz Ukrajine dobile blagovremenu i adekvatnu pomoć, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Razovarali su i o situaciji na Kosovu i Metohiji, a predsednik je informisao patrijarha o poslednjim odlukama prištinskog rukovodstva, situaciji u regionu, kao i o izazovima sa kojima se Srbija suočava u svetlu događanja u Ukrajini.

Partijarh Porfirije je detaljnije obavestio predsednika o napadima na Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu imovinu, posebno na Kosovu i Metohiji, i naglasio da je važno očuvati zajedništvo i jedinstvo srpskog naroda.

Saglasili su se da je obaveza od najvećeg značaja očuvati mir i stabilnost, pri čemu na prvom mestu treba voditi računa o nacionalnim i državnim interesima u cilju očuvanja stabilne budućnosti građana Srbije.