Читај ми!

Osmanijeva od Bajdena traži pomoć za članstvo u NATO-u

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani zatražila je u pismu predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu pomoć za ulazak u NATO, jer se kaže, Evropa suočava sa bezbednosnim izazovima bez presedana.

"Sjedinjene Države, kao i uvek, mogu da računaju na Kosovo kao na predanog prijatelja i saveznika i kao na zemlju koja će štititi zajedničke interese", navela je Osmanijeva u pismu Bajdenu.

"Evroatlantske integracije su uvek bile naš cilj, ali danas – u svetlu događaja bez presedana na evropskom kontinentu – to je naš glavni prioritet nacionalne bezbednosti. Evropa se suočava sa najmračnijim i najopasnijim vremenima od kraja Hladnog rata. Pošto delimo zajednički cilj zaštite i unapređenja globalne bezbednosti, članstvo Kosova u NATO-u postalo je imperativ", naglasila je ona.

Vjosa Osmani smatra da argumenti protiv članstva samoproglašenog Kosova u NATO-u ignorišu bezbednosne imperative na Zapadnom Balkanu i ne služe interesima slobodnog demokratskog sveta.

Ona, dalje, kaže da je Priština stalno dokazivala kako i zašto zaslužuje članstvo u NATO-u.

Uprkos tome, Priština je ostala isključena iz procesa proširenja NATO-a, sporazuma i programa, kao što je Partnerstvo za mir, i još nije postala punopravni član Jadranske povelje, navodi se u pismu Vjose Osmani.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво