Čitaj mi!

Vučić čestitao novoizabranoj predsednici Mađarske: Srbija će ostati snažan partner

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranoj predsednici Mađarske Katalin Novak, u kojoj je istakao da će Srbija ostati snažan, pouzdan i iskren partner Mađarske.

"Od srca Vam čestitam na izboru za predsednicu Mađarske, uz želje da ovu izuzetno odgovornu funkciju vršite sa doslednošću i ozbiljnošću sa kojima ste obavljali i sve prethodne važne i zahtevne dužnosti", poručuje Aleksandar Vučić u čestitki Katalin Novak, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Naglašava da će Srbija ostati snažan, pouzdan i iskren partner Mađarske, budući da se naši odnosi zasnivaju na međusobnom uvažavanju, dubokom razumevanju i prijateljstvu naših naroda.

Vučić ističe da politika premijera Viktora Orbana i njegovih saradnika, kao i odnos  međusobnog poštovanja, predstavljaju garant daljeg razvoja naših zemalja, ali i podizanje odnosa između Srbije i Mađarske na još viši nivo.

"Poštovana predsednice Novak, želim da iskoristim ovu priliku da izrazim nadu u Vašu skoru posetu Srbiji. Još jednom Vam čestitam na izboru, uveren u izuzetnu predstojeću saradnju na dobrobit svih naših građana", navodi se u čestitki predsednika Vučića.