Читај ми!

Kosovska policija pojačava logistiku na punktu Brnjak kod Zubinog Potoka

Kosovska policija počela je da postavlja kontejnere i logističku opremu za pripadnike granične policije radi, kako tvrdi, "obezbeđivanja i održavanja javnog reda i bezbednosti na nacionalnom nivou".

Više kamiona natovarenih betonskim blokovima, generatorima, kontejnerima i drugom opremom stiglo je jutros na lokaciju koja se nalazi nekoliko kilometara od punkta Brnjak, prenose mediji na albanskom.

Teška mehanizacija i buldožeri pod pratnjom policije, čije se operativne jedinice nalaze na licu mesta, raščišćavaju teren i postavljaji betonske zidove.

"Pozivajući se na potrebu poboljšanja uslova za rad službenika granične policije na Brnjaku, koji su radili u lošim uslovima, policija Kosova je danas poslala logističku opremu i kontejnere, koji će služiti službenicima granične policije za obavljanje policijskih poslova, u interesu obezbeđivanja bezbednosti građana i javne bezbednosti", saopšteno je iz policije u Prištini.

Postavljanje kontejnera i dovoženje logističke opreme na Barnjak, policija čini "na osnovu svojih dužnosti i zakonskih ovlašćenja i uvek preduzima neophodne policijske radnje za obezbeđenje i održavanje javnog reda i bezbednosti na nacionalnom nivou".

"Ove akcije se sprovode preko različitih policijskih jedinica, stoga u cilju stvaranja što boljih prostora i uslova za rad u policijskim prostorijama, policija Kosova kontinuirano planira da poboljša uslove rada i poveća logističke kapacitete", dodaje se u saopštenju policije. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je akciju kosovske policije, nazvala ju je provokacijom koja ima za cilj destabilizaciju na terenu. 

Pre dva dana kosovska policija je na području Podujeva, Leposavića, Zubinog Potoka prema centralnoj Srbiji, kao i Vitine i Gnjilana prema Severnoj Makedoniji, na alternativnim putevima postavila zemljane prepreke ili iskopala neprohodne kanale.

Tada je saopšteno da je ta policijska akcija usmerena na suzbijanje i sprečavanje krijumčarenja, održavanje reda, mira i javne bezbednosti i sprovođenje zakona.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара