Читај ми!

Vučić razgovarao telefonom sa iranskim predsednikom o saradnji

Srbija zainteresovana da sa Iranom razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u telefonskom razgovoru sa predsednikom Islamske Republike Iran Ebrahimom Raisijem.

Vučić je izrazio nadu da će ova godina, kada dve zemlje obeležavaju 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, obilovati dobrim primerima saradnje i češćim kontaktima dveju strana, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Kao oblasti sa velikim mogućnostima za saradnju Vučić je izdvojio poljoprivredu i prehrambenu industriju, i različite proizvodne delatnosti, građevinarstvo, rudarstvo i energetiku i informacione tehnologije, ne izostavivši ni obrazovanje, kulturu i sport.

Vučić je naglasio da je Srbija iskreno zahvalna Iranu, koji, uprkos velikim pritiscima, svoje prijateljstvo pokazuje principijelnim stavom o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i podrškom po ovom pitanju, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Raisi je rekao da će Iran ostati dosledan poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nastaviti da u tom smislu podržava našu zemlju u međunarodnim organizacijama.

Potvrdio je opredeljenje Irana da razvija svestrane odnose sa Srbijom i zahvalio predsedniku Vučiću za angažovanje na razvoju bilateralne saradnje.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će uskoro biti realizovani ranije planirani međudržavni kontakti i razmena poseta na visokom nivou i razgovarali o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni.

 

 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво