Читај ми!

Selaković: Za Srbiju od velikog značaja podrška Sao Tome i Prinsipe po pitanju KiM

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je se predsednikom Vlade Sao Tome i Prinsipea Žoržom Bomom Žezusom. Selaković je istakao da je za Srbiju od velikog značaja to što je Sao Tome i Prinsipe podržava po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se sa predsednikom Vlade Sao Tome i Prinsipea Žoržom Bomom Žezusom, i preneo mu poziv da ove godine, u sklopu obeležavanja 45. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, poseti Beograd.

Konstatujući da dve države jedna drugoj pružaju uzajamnu podršku na svetskoj političkoj pozornici, Selaković je istakao da je za Srbiju od velikog značaja to što je Sao Tome i Prinsipe podržava po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

"Na tome smo veoma zahvalni, i na takvim osnovama imamo odličan preduslov i potencijal za intenziviranje saradnje", rekao je šef srpske diplomatije.

Selaković je sagovornika informisao da smo ove godine obezbedili četiri stipendije za studente iz Sao Tome i Prinsipea u okviru programa "Svet u Srbiji" i pozvao delegaciju te države da učestvuje na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Premijer Sao Tome i Prinsipea zahvalio je ministru Selakoviću na dolasku u zvaničnu posetu, i izrazio uverenje da će dve zemlje, koje vezuje višedecenijsko prijateljstvo, biti u prilici u da obnove saradnju.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво