Čitaj mi!

SSP predložio Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata

Glavni odbor Stranke slobode i pravde, koji je održao sednicu u Novom Sadu, odlučio je da partnerima u opoziciji predloži da podrže Zdravka Ponoša kao zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima, a potpredsednicu stranke Mariniku Tepić za nosioca liste na parlamentarnim izborima.

Predsednik SSP-a Dragan Đilas rekao je novinarima, posle sastanka Glavnog odbora koji je bio zatvoren za medije, da veruje da Zdravko Ponoš može da pobedi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Uveren je da Ponoš može da pomogne da, kako je rekao, Srbija ozdravi.

"Pokazao je mnogo puta da je častan i pošten čovek sa uspešnom karijerom. On je čovek za koga sam ubeđen da nikad ne bi prekršio zakone i Ustav Srbije. Znam da je častan čovek, sarađivao sam sa njim, verujem u njegovo poštenje, vrhunsko obrazovanje, radno iskustvo, takmičarsku borbenost, vojničku disciplnu i patriotizam. Sve su to osobine koje ga čine pravom osobom da pobedi", rekao je Đilas.

Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić predložena je na sednici za nosioca liste "Ujedinjene Srbije" na parlamentarnim izborima.

Tepićeva se za to izborila, kako je rekao Đilas, "beskompromisnom borbom protiv korupcije i kriminala otkrivajući najveće afere ove vlasti, svojom borbom za pravdu, za prava svih ugroženih ljudi, ali i obilazeći svaki deo u Srbiji gde je vlast ugrožavala zemlju i vodu i vazduh".

Nije raspravljano o tome koga će SSP predložiti za nosioca opozicione liste na izborima u Beogradu.