Читај ми!

Dačić sa zvaničnikom OEBS-a o predstojećim izborima

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Organizacije za evrpsku bezbednost i saradnju (OEBS) Robertom Montelom sa kojim je razgovarao o izborima koji će biti održani 3. aprila.

Dačić je rekao da Narodna skupština aktivno učestvuje u radu Parlamentarne skupštine OEBS-a, koju smatra institucijom od izuzetnog značaja, a koja tri decenije pomaže državama učesnicama u ostvarivanju međuparlamentarnog dijaloga i saradnje.

Dačić i Montela razgovarali su o izborima Srbiji, koji će biti održani 3. aprila.

Naglasio je da država aktivno radi na unapređenju svog izbornog procesa, prihvatajući i implementirajući preporuke Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Podsetio je da je Srbija osnovala Radnu grupu za saradnju sa OEBS-om i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava, koja se bavi koordinacijom i praćenjem sprovođenja preporuka za unapređenje izbornog procesa.

"U skladu sa obavezama preuzetim Dokumentom iz Kopenhagena, nakon zvaničnog raspisivanja izbora, ODIHR-u, Parlamentarnoj skupštini OEBS-a i svim državama učesnicama biće upućen poziv za posmatranje ovih izbora", rekao je Dačić.

Montela je izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Srbijom i izrazio spremnost da se ona nastavi i ojača organizovanjem godišnjeg sastanka Parlamentarne skupštine OEBS-a u narednom periodu.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво