Читај ми!

Odata počast i zapaljene sveće na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović

Članovi porodice, rodbina, prijatelji, stranački saradnici, bivši ministri u Vladi Srbije i poklonici okupili su se na mestu gde je pre četiri godine u severnom delu Kosovske Mitrovice ubijen Oliver Ivanović.

Na dva skupa ispred sedišta Građanske inicijative SDP okupljeni su zapalili sveće, položili su cveće i zatražili da se konačno rasvetli ubistvo, a ubice i nalogodavci izvedu pred lice pravde.

Janko Ivanović, sin ubijenog Olivera Ivanovića, u ime porodice i svoje, zahvalio je onima koji su došli da obeleže četvorogodišnjicu ubistva njegovog oca.

"Vaše prisustvo na ovim skupovima predstavlja podršku našoj porodici", rekao je Janko Ivanović.

Među onima koji su se obratili bili su i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, Radomir Lazović iz inicijative "Ne davimo Beograd", Predrag Voštinić iz "Lokalnog fronta" u Kraljevu, advokat Nebojša Vlajić i Ksenija Božović, potpredsednica GI SDP.

"I nakon četiri godine nalazimo se na istom mestu sa istim pitanjem: ko je ubio Olivera Ivanovića? Sramota je i za međunarodnu zajednicu, za državu Srbiju i institucije u Prištini, mi nemamo nalogodavce i imena njegovih ubica. U sudu u Prištini se vodi neki fingirani proces, gde imamo ljude koji su optuženi za saučesništvo, a ne znamo kome su saučestvovali u zločinu koji se desio", istakao je na prvom skupu Dejan Nedeljković iz Kosovske Mitrovice.

Miroslav Aleksić je rekao da je Oliver bio veliki borac za slobodu, pravdu, istinu i demokratiju

"Najmanje što mi danas možemo da uradimo, četiri godine nakon tog mučkog i kukavičkog ubistva je da mu odamo počast, i to smo uradili danas ovde. Neki ljudi će danas i u Beogradu šetati, organizovana je šetnja za Olivera. Moramo to da radimo, da podsećamo građane na tu žrtvu i da tražimo odgovore na pitanja ko stoji iza tog svirepog ubistva", rekao je potpredsednik Narodne stranke.

Na drugom skupu ispred prostorija SDP-a u Mitrovici prisutnima se obratila Ksenija Božović koja je istakla da Ivanovićeve kolege ne odustaju od zahteva da se ubica i nalogodavci pronađu i kazne.

Pozvala je institucije Srbije, Prištine i međunarodne zajednice da "rade svoj posao" i rasvetle ovo ubistvo, ocenivši ga političkim.

"Ne mogu da nas ubede da kamere nisu radile, neka obelodane satelitske snimke i konačno izvedu pred lice pravde i pokažu svim građanima, porodici, političkim saborcima ko je ubio Olivera Ivanovića. Sa ovog mesta imamo poruku da kao i svih ovih godina nećemo da odustanemo, ako misle da moramo. Oliver Ivanović nije bio običan građanin, on je bio političar, jedan od najuglednijih među srpskim političarima sa Kosova, i nijedan razlog nije postojao osim dobro organizovanog političkog ubistva", rekla je Ksenija Božović.

Sveću na mestu gde je Oliver Ivanović ubijen zapalio je i Rasim Ljajić, bivši ministar u Vladi Srbije.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво