Читај ми!

Vučić: Nećemo sprovoditi sankcije protiv svog naroda, ni protiv njegovih predstavnika u BiH i RS

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nije srećna zbog uvođenja sankcija srpskom članu Predsedništva BiH i Alternativnoj televiziji i da neće sprovoditi sankcije protiv svog naroda, ni protiv njegovih predstavnika u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.

Aleksandar Vučić, koji je primio decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske, komentarisao je odluku SAD da uvedu sankcije srpskom članu Predsedništva BiH i Alternativnoj televiziji iz Banjaluke.

Vučić je najavio da će 10. ili 11. januara razgovarati sa Dodikom i sa predsednicom Repubike Srpske Željkom Cvijanović.

"Reč je o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za hitnu i hitru reakciju, posebno ne brzopletu. To donosi brojne izazove za RS i za Srbiju", rekao je predsednik.

Srbija, kaže, nije srećna, ne misli da je rešenje u sankcijama i ne samo da se ni u jednoj tački neće saglasiti, već neće ni sprovoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda, ni protiv predstavnika srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.

Ocenio je da je užasna odluka stavljanje medija pod sankcije.

"Mi moramo da imamo pristojne odnose sa SAD, velika su sila. Sa druge strane, nemamo nameru da vraćamo vreme u kojem su podizane barikade", istakao je Vučić.

O litijumu u Nemačkoj: Mi smo mali, a oni moraju da budu jedini bogati

Predsednik je komentarisao konstataciju novinara da u dolini Rajne u Nemačkoj počinje iskopavanje litijuma.

Na pitanje zašto to u Nemačkoj nije bauk, a u Srbiji jeste, Vučić je odgovorio da se u samom pitanju krije i odgovor.

"Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu... Mi smo mali, mi moramo da ostanemo mali, siromašni, a oni moraju da budu jedini bogati", rekao je Vučić.

Primetio da se i u drugim zemljama EU, poput Portugalije, i u državama Južne Amerike, iskopava se litijum, a u Srbiji treba "da izbije treći svetski rat", zbog tog litijuma, da, kako kaže, njihove kompanije ne bi bile ugrožene.

Naveo je da vidi da je kod članova Vlade veliko raspoloženje da se zabrani iskopavanje, pa će on možda ostati "poslednji Mohikanac" koji će misliti da se nečega ne treba tek tako lako odricati u budućnosti.

Vučić je, upitan da li je za njega opcija odlaganje referenduma zbog epidemijske situacije, rekao da se ne bavi time, ali mu je, kaže, interesantno da se uslovi ne dovode u pitanje kada je reč o protestima.

"To je pitanje za Vladu i njihove procene", istakao je predsednik.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије