Читај ми!

Selaković sa Lavrovom o odnosima Srbije i Rusije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je, na marginama Ministarskog saveta OEBS-a u Stokholmu, sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Nikola Selaković je konstatovao da su odnosi Srbije i Rusije izuzetno dobri, razvijeni i posebno osnaženi strateškim partnerstvom, te da naše narode i zemlje povezuje istorijsko prijateljstvo i bratska bliskost, navodi se u saopštenju MSP-a.

Naglasio je da dinamičnoj političkoj saradnji umnogome doprinose redovni susreti na najvišem i visokom nivou.

"Odlični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina daju važan doprinos bilateralnoj saradnji", rekao je Selaković, osvrnuvši se na poslednji susret dvojice predsednika u Sočiju.

Šef srpske diplomatije je zahvalio na čvrstom i doslednom stavu Rusije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na snažnoj podršci u međunarodnim organizacijama, ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dodaje se da je Selaković informisao Lavrova o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji na Kosovu i Metohiji i položaju srpskog naroda u pokrajini, a razgovarano je i o aktuelnoj situaciji u regionu.

Ministri su razmenili informacije o borbi protiv koronavirusa i izrazili zadovoljstvo zbog zajedničke proizvodnje vakcina sputnjik V na Istitutu Torlak, zaključuje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво