Читај ми!

Srbija obeležava 130 godina u članstvu IPU, Duarte Pačeko pred poslanicima Skupštine Srbije

Srbija ove godine obeležava 130 godina članstva u Interparlamentarnoj uniji. Tim povodom predsednik te organizacije Duarte Pačeko obratiće se poslanicima na posebnoj sednici Skupštine Srbije. Pačeko je zahvalio parlamentu Srbije na podršci prilikom njegovog izbora za predsednika IPU.

Predsednik IPU je naglasio da je ta organizacija jedna od najstarijih multilateralnih organizacija sa 179 zemalja. Okuplja 45.000 parlamentaraca iz čitavnog sveta koji predstavljaju šest milijardi ljudi u svetu.

"Zahvalnost koju želim da izrazim jeste zahvalnost što ste se pridružili IPU pre 130 godina. Time ste se posvetili dijalogu i multilateralizmu još od 19. veka", istakao je Pačeko.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić naglasio je da je na trećoj konferenciji interparlamentarne unije 1891. godine u Rimu Srbija je postala članica.

"To je bila i jedna od prvih međunarodnih oragnizacija u koju se Srbija učlanila, tako da nam je velika člast što će se predsednik IPU tim povodom u četvrtak obratiti Narodnoj skupštini Republike Srbije na posebnoj sednici", dodao je Dačić.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво