Читај ми!

Stano: I Beograd i Priština da dozvole zvanične posete

Poseta kosovskog ministra Medveđi, Preševu i Bujanovcu je najavljena u skladu sa dogovorom i nema razloga da se ne dopusti, kaže portparol Evropske unije Peter Stano, koji je prošle nedelje pozvao Prištinu da omogući ulazak direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću.

Portparol EU Peter Stano pozvao je Srbiju da ponovo razmotri odluku kojom je zabranjena poseta ministra privremenih institucija u Prištini opštinama Medveđi, Preševu i Bujanovcu.

"Poseta kosovskog ministra je najavljena u skladu sa dogovorom i nema razloga da se ne dopusti. Pozivamo Srbiju da razmotri svoju odluku i dozvoli posete koje su prijavljene na odgovarajući način", poručio je Peter Stano u izjavi za Tanjug.

U Briselu navode da je ova poruka EU identična poruci koja je prošle nedelje upućena Prištini i kojom se traži da se direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću dozvoli ulazak na teritoriju južne srpske pokrajine.

"Očekujemo od obe strane da u potpunosti primenjuju sve postignute dogovore, uključujući i sporazum o zvaničnim posetama", dodaje Stano.

Podseća da su zvanične posete važan deo normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, jer daju priliku za više "interakcije i komunikacije" među stranama.

Portparol EU zaključuje da posete moraju biti realizovane tako da podržavaju proces normalizacije i doprinose radu u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво