Čitaj mi!

Vučić: Srbija smrću Irineja izgubila duhovnog oca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odao je poštu patrijarhu srpskom Irineju povodom godinu dana od njegove smrti i zapalio sveću na njegovom grobu u kripti Hrama Svetog Save.

"Prošlo je godinu dana od smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog g. Irineja. Srbija je tada izgubila duhovnog oca blage naravi, tople reči i britkog uma, ali je u carstvu nebeskom stekla još jednog molitvenika za sve nas", napisao je predsednik na Instagramu.

Dodao je da se na današnji dan seća razgovora sa njim, a posebno energije, volje i podrške koju je, ističe, njegova svetost patrijarh Irinej uložio u rad na obnovi i završetku hrama Svetog Save.

"Ja znam da je ponosan na to što se pod kupolama našeg velelepnog hrama sada sve više sabira verni narod, ali i ljudi svih vera i nacija koji dolaze iz celog sveta kako bi se divili veličanstvenim mozaicima i monentalnoj lepoti našeg i Njegovog hrama. Neka počiva pred prestolom Oca nebeskog naš dobri, skromni i veliki patrijarh", istakao je predsednik povodom godišnjice smrti patrijarha Irineja.