Читај ми!

Debata "Reč na reč" - šta za Srbiju znači Otvoreni Balkan

Korak bliže ili dalje od Evropske unije, kako inicijativa Otvoreni Balkan utiče na evrointegracije i privredni razvoj Srbije - bila je tema TV debate "Reč na reč".

Tržište od 12 miliona ljudi, "mali Šengen", priprema za bržu integraciju u Evropsku uniju, tako se promoviše inicijativa Otvoreni Balkan u koju su ušle Srbija, Albanija i Severna Makedonija. S druge strane o ovoj inicijativi se govori i kao utehi za večito odlaganje pristupanja zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

U Beogradu je početkom oktobra obeleženo šezdeset godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih velikom konferencijom u organizaciji Srbije koja u ovom pokretu ima status posmatrača. U ekonomskom i političkom smislu ovaj pokret okuplja države od izuzetnog interesa za Srbiju, naročito u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta što je primarno spoljnopolitičko pitanje za Beograd.

O tome kakav odnos prema Otvorenom Balkanu i Pokretu nesvrstanih Srbija treba u debati "Reč na reč" raspravljali su: Stefan Jovanović - Narodna stranka, Vojin Biljić - pokret Dosta je bilo, Žarko Obradović - Socijalistička partija Srbije i Đorđe Dabić - Srpska napredna stranka.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво