Читај ми!

Rama: Sadašnji pristup "Otvorenom Balkanu" Prištinu nikuda ne vodi

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je, povodom stava Prištine o pitanju "Otvorenog Balkana" i odbijanja da učestvuje u toj inicijativi, da takav pristup Prištine ne vodi nikuda.

Edi Rama je u intervjuu za Njuz24 istakao da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima drugačiji pristup u vezi sa "Otvorenim Balkanom", inicijativom koja bi, kako je naveo, doprinela rešavanju problema između Beograda i Prištine.

"Mislim da je kosovski pristup, tačnije kreatora politike i donosioca odluka na Kosovu, duboko drugačiji. To je njihovo pravo, ali sa druge strane sam ubeđen da je ova inicijativa potreba, ali i pristup u funkciji oslobađanja mnogih zatvorenih potencijala ovog regiona i olakšanje dijaloga i konačnog rešavanja kosovskog pitanja", rekao je Rama.

Dodao je da ne želi da ulazi u polemiku sa Kurtijem, ali da njegov pristup Kosovo i Metohiju nikuda ne vodi, prenosi Kosovo onlajn.

"Aljbin ima svoju viziju. Želim najbolje Kosovu i zato ne mogu a da ne kažem da je dosadašnji pristup predodređen da propadne i Kosovo ne vodi nikuda. Kosovo je već nekoliko godina pozitivan, pouzdan i poželjni partner albanskih saveznika. Ovakav pristup nije pozitivna stvar", rekao je Rama.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво