Čitaj mi!

Brnabić: Ubistvo Vučića bilo planirano tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića bilo dugo planirano, a da je sve što se dešavalo u vezi sa slučajem "Jovanjica" pokušaj državnog udara.

Ana Brnabić je za Pink rekla da je Vučićevo ubistvo planirano dugo i detaljno, da se napravljene paralelne strukture u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i kampanja u "tajkunskim medijima" koju su, po dogovoru, prenosili i mediji u regionu.

Dodala je da se slaže sa rečima predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića da je planirana fizička eliminacija predsednika Srbije.

Brnabićeva je ocenila da je sve što se dešavalo u vezi sa prisluškivanjem predsednika i u slučaju afere Jovanjica bio "najblaže rečeno pokušaj državnog udara".

"Ceo narativ je bio takav. Mislim da su hteli da ga ubiju i pre, tokom i posle otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti", istakla je Brnabićeva za Pink.

Cilj ovih medija bio je, kako je ocenila, da se Vučić dehumanizuje, da se od njega i njegove porodice napravi kriminalni klan, te bi u trenutku njegovog eventualnog fizičkog smaknuća rekli "šta je čudno, to je i zaslužio, on je bio mafijaš i političar samo za javnost".

Komentarišući hapšenje nekadašnje državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović, Brnabićeva je rekla da nadležne službe rade svoj posao. "Partijska knjižica, ime i prezime ili funkcija, neće zaštititi nikoga", dodala je premijerka.