Читај ми!

Priština proteruje dvojicu službenika ruske Kancelarije za vezu

Privremene institucije u Prištini proglasile su nepoželjnim dva zvaničnika ruske Kancelarije za vezu na Kosovu i Metohiji, zbog navodno "štetne aktivnosti po bezbednost i poredak".

Odluku o proglašenju "personama non grata" donelo je ministarstvo spoljnih poslova, a na zahtev predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, saopštila je ona na svojoj Fejsbuk stranici.

Osmanijeva je navela da je njihova aktivnost "narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova".

"Ove nedelje zatražila sam od potpredsednice vlade, takođe, ministarke spoljnih poslova i dijaspore Donike Gervala Švarc da proglasi 'personom non grata' dva službenika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu zbog njihove štetne aktivnosti, a koja je oštetila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navela je Osmani u saopštenju.

Navela je da su privremene institucije u Prištini "posvećene borbi protiv zloćudnog uticaja Ruske Federacije i njenih satelita u regionu, koji imaju za cilj da podriju lokalna i dostignuća SAD, NATO-a i EU".

"Iz tog razloga, nastavićemo da blisko sarađujemo sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bismo sprečili pokušaj da Kosovo i naš region postanu plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije", navela je Osmanijeva.

Ne navodi se o kojim osobama je reč, niti je objavljen njihov identitet.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво