Priština, novih 180 pripadnika KBS-a

Kosovskim bezbednosnim snagama pristupilo je 180 regruta, među kojima je 12 žena, a otvoren je i konkurs za prijem još 840 novih pripadnika te formacije, saopšteno je iz ministarstva odbrane u Prištini.

Novi pripadnici KBS-a su danas položili zakletvu, na kojoj je rečeno da je "njihovim prijemom proširena baza oružanih snaga, koje su u funkciji zaštite suvereniteta i nepovredivosti teritorije", navodi se u saopštenju.

Na ceremoniji je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao da "pripadnici KBS-a služe na Kosovu zajedno sa saveznicima, vojnicima NATO-a u suočavanju sa globalnim mirom".

Ministar odbrane Armend Mehaj juče je saopštio da je zvanično otvoren konkurs za prijem 840 novih vojnika u KBS, navodeći da mogu da se prijave svi mladi ljudi na Kosovu i da je zagarantovan pošten i transparentan proces.

Mehaj je preneo da je tokom nedavne posete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) ponudio zvaničnicima Pentagona mogućnost uspostavljanja stalne američke vojne baze na Kosovu.

"Izneli smo ponudu, ne samo kao ministar odbrane, već sam bio u koordinaciji sa drugim delovima vlade i predsedništvom. Ovo je naša ponuda. Ta ponuda je pred Sjedinjenim Američkim Državama, oni će pregledati ponudu i mi ćemo imati bliske razgovore... Ovde smo u koordinaciji, kada budemo imali detaljnije informacije od obe strane, obavestićemo vas", izjavio je Mehaj.

Dodao je da je ponudu o izgradnji stalne američke vojne baze na Kosovu preneo podsekretaru američkog Ministarstva odbrane Kolinu Kalu.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво