Čitaj mi!

Savet Regulatornog tela predložio članove Privremenog tela za praćenje medija

Savet Regulatornog tela za elektronske medije danas je Ministarstvu kulture i informisanja predložio šest članova Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje.

Kako se navodi u saopštenju, to su Olivera Zekić, predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, Milorad Vukašinović, član Saveta REM-a, Rajka Galin Ćertić, izvršna direktorka REM-a, Milan Todorović, generalni sekretar RMA-a, Stevica Smederevac, načelnik Službe za nadzor i analizu programa emitera REM-a i Srđan Miljković, analitičar projekata u Regulatornom telu za elektronske medije.

Privremeno nadzorno telo za praćenje medija tokom izborne kampanje, formira se na osnovu odluke Vlade, a u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima i konkretnim merama za unapređenje izbornog procesa u Republici Srbiji.

Rešenje o imenovanju članova Privremenog nadzornog tela donosi Ministarstvo kulture i informisanja.

Vlada Srbije juče je donela odluku o obrazovanju Privremenog nadzornog tela za ppaćenje medija tokom izborne kampanje, u skladu sa dogovorom tokom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta.