Čitaj mi!

Vučić: Azerbejdžan važan za Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom i izrazio nadu da će predsednik te zemlje i predsedavajući Pokreta nesvrstanih Ilham Alijev uskoro posetiti Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednika, u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhunom Bajramovim, Vučić  je izrazio zadovoljstvo što je Srbija sa Azerbejdžanom organizovala u Beogradu obeležavanje važnog jubileja - 60. godišnjice osnivanja Pokreta.

Ministar Bajramov je preneo pozdrave predsednika Alijeva i rekao da Azerbejdžan veoma ceni angažovanje Srbije u zajedničkom organizovanju veoma uspešne konferencije po najvišim standardima i to u otežanim uslovima zbog pandemije korona virusa.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potreban zajednički rad na snaženju ekonomske i svake druge saradnje i istakli važnost sporazuma o bezviznom režimu za uspostavljanje veza između dveju zemalja, dodaje se u saopštenju.

Vučić je takođe izrazio zahvalnost zbog toga što Azerbejdžan poštuje teritorijalni integritet i suveritet Srbije, a ministar Bajramov je ponovio da je stav Azerbejdžana po tom pitanju čvrst i dosledan.