Читај ми!

Brnabić: Verujem da će se sudstvo izboriti sa slučajevima "Jovanjica" i "Belivuk" uprkos pritiscima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je uverena da će sudstvo uspeti da se izbori sa slučajevima "Jovanjica" i "klan Veljka Belivuka" bez obzira na, kako kaže, užasne pritiske koje trpi.

Ana Brnabić je to rekla  odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu kakav je njen stav oko medijskog istupanja optuženog u slučaju Jovanjica Predraga Koluvije.

Premijerka je ukazala da je u našem društvu prisutno licemerje što se može videti u izveštavanju pojedinih medija o ovim slučajevima.

"U slučaju Veljka Belivuka, na početku istrage, dok je istraga u toku, imate objavljivanje svedočenja glavno osumnjičenih - Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i to u trenutku kada su svedočenja pod oznakom poverljivo jer mogu da utiču na istragu. Nekako je procureo taj dokument i jedan portal ga je objavio i imamo niz političara koji su jedva dočekali da komentarišu to svedočenje, da kažu da je potrebno saslušati sve koje su Belivuk i Miljković naveli u svedočenju i da su njih dvojica kredibilni svedoci", rekla je Brnabićeva.

Dodaje da su ti mediji kazali i da treba saslušati i predsednika Republike jer su ga Belivuk i Miljković u svojim iskazima spomenuli.

"Nikome nije važna ni forma, odnosno to što su direktno uticali na istragu time što su objavili poverljivi dokument", naglasila je premijerka.

Brnabićeva kaže da u slučaju Jovanjica, nakon što je završen slučaj, istraga, i što je optuženi bio dve godine u pritvoru i pušten, zbog jednog intervjua koji je dao taj deo medija koji Belivuka i Miljkovića smatraju za kredibilne svedoke, postavljaju pitanje uticanja na istragu.

"To su potpuno različiti standardi u vladavini prava i čini se da niko nema problem sa tim. Ja imam problem sa tim i mislim da je to licemerje, da je to strašno za naše društvo i ako tako nastavimo imaćemo problema jer jednima je sve dozvoljeno, a drugima nije dozvoljeno ništa, čak i ako ovo ne može da utiče na istragu jer je završena davnih dana", navela je premijerka.

Brnabićeva kaže i da se danas postavlja pitanje da li je u redu da se političari mešaju u sudske procese i ističe da to pitanje postavljaju upravo oni koji su išli na preš konferencije političara, koji su svi do jednog komentarisali proces.

"Tada nisu pitali da li je u redu da se proces komentariše jer je političarima koje oni podržavaju to potpuno dozvoljeno, da oni sude i prosuđuju i to je dozvoljeno, ukoliko se radi o političkoj opciji koju podržavaju. To nije vladavina prava, nije objektivno novinarstvo", ističe premijerka.

Naglašava da se njeno mišlje ne menja od slučaja do slučaja, od političara do političara i ističe da veruje u državne institucije, u državu Srbiju i sudstvo da će se izboriti uprkos pritiscima.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво