Čitaj mi!

Vučić u Budimpešti na večeri koju je organizovao Orban

Premijer Mađarske Viktor Orban organizovao je večeru za učesnike Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, a večeri prisutvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na večeri sa Orbanom su, između ostalih, i premijer Slovenije Janez Janša, češki premijer Andrej Babiš, kao i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Po dolasku u Mađarsku, predsednik Vučić je posetio Crkvu Svetog Đorđa u Budimpešti, koja pripada Eparhiji budimskoj, gde ga je dočekao vladika Lukijan sa sveštenstvom.

Vladika Lukijan je tim povodom služio moleban, što se čini samo u slučaju kada se u crkvama dočekuju posebni gosti, a predsednik Vučić upisao se i u Jevanđelje.

U Crkvi Svetog Đorđa, predsednika su dočekali i Srbi koji žive u Budimpešti i đaci srpske Gimnazije u tom gradu.

Sa Vučićem, Crkvu su posetili i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar u Vladi Srbije Ratko Dmitrović.

Predsednik Srbije učestvovaće u četvrtak na Četvrtom demografskom samitu u Budimpešti gde će imati glavno izlaganje na prvom panelu Samita na kojem će, prema programu, učestvovati i nekadašnji potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens, premijer Slovenije Janez Janša i premijer Poljske Mateuš Moravjecki.

Kako je najavljeno, predsednik Vučić imaće i odvojene susrete sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i premijerima Slovenije Janezom Janšom i Češke Andrejem Babišom.