Читај ми!

Solidarnost Srbije sa Vladom SAD i porodicama stradalih 11. septembra 2001.

Uoči godišnjice terorističkog napada u Americi na žrtve podsećaju i u Skupštini Srbije. Predsednik Parlamenta izrazio je saučešće, a u ime građana poštovanje i solidarnost sa Vladom Sjedinjenih Država i porodicama stradalih 11. septembra 2001.

Pamtimo i stojimo uz SAD - poruka je srpskog Parlamenta porodicama tragično nastradalih u terorističkom napadu pre dve decenije.

"Obaveza je svih da se svakog 11. septembra sete tragičnih događaja koji treba da budu opomena da se ostane istrajan u borbi protiv međunarodnog terorizma. Svet je doživeo velike promene u poslednjih 20 godina, mnoge od njih oblikovala je borba protiv terorizma koja je kompleksna i teška i zahteva saradnju svih država", istakao je predsednik Skupštine Ivica Dačić.

Entoni Godfri, ambasador SAD u Srbiji, istakao je da SAD cene solidarnost prijatelja i domaćina.

"Za mene je čast što događaj obeležavamo u Skupštini. SAD su ostvarile vitalni nacionalni interes, da Avganistan nikada više ne može posluži kao napad na Ameriku. Sada je vreme da se okrenemo ka budućnosti sa više sigurnosti", dodao je Godfri.

U najgorem terorističkom napadu koji je trajao 102 minuta poginulo je 2.996 ljudi. Više od 6.000 je povređeno. Statstika ne beleži one koji su preživeli traumu.

"Pokloniti se nevinim žrtavama je civilizacijska tekovina, ljudskost, ali i obaveza mislećih ljudi da se takve žrtve ne ponove. Teror je opaka bolest čovečanstva i moramo raditi na tome da se zlikovci privedu pravdi i da se iskorene uzroci terora", navodi Jovan Kovačić, predsednik organizacije Ist-vest bridž.

Važan jubilej u odnosima Srbije i SAD - ove godine obeležava se 140 godina diplomatskih odnosa.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи