Читај ми!

Na KiM do sada stiglo 467 izbeglica iz Avganistana

Ministar unutrašnjih poslova u Prištini Đeljalj Svećlja izjavio je da je do sada na Kosovu smešteno 467 izbeglica iz Avganistana i zatražio pomoć međunarodnih organizacija radi njihovog dužeg zbrinjavanja.

Svećlja je naveo da su uz pomoć NATO-a obezbeđeni neophodni uslovi za početni smeštaj izbeglica.

"Vlada je pozitivno odgovorila na zahtev američke vlade i NATO-a da privremeno zbrine avganistanske građane. Posvećeni smo obezbeđivanju dostojanstvenih uslova smeštaja, kako bismo im boravak na Kosovu učinili što lakšim. Međutim, potreba za podrškom vaših organizacija je takođe veoma važna za nas", preneo je Svećlja predstavnicima međunarodnih orgnaizacija na Kosovu.

Oni su naglasili svoju spremnost da budu na raspolaganju prištinskim institucijama i međunarodnim partnerima da pomognu u ovom procesu, na osnovu identifikovanih potreba i mogućnosti.

Prištinski mediji prenose da se na sastanku takođe razgovaralo o modalitetima sa kojima će kosovske institucije delovati, u vezi sa smeštajem izbeglica iz Avganistana, garantujući im njihova prava prema zakonu, uključujući i novi društveni život, koji će imati tokom boravka na Kosovu.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво