Čitaj mi!

Brnabićeva razgovarala sa Varheljijem: EU je strateško opredeljenje Srbije

Punopravno članstvo u EU je spolnopolitički prioritet i strateško opredeljenje Srbije, kao i očuvanje stabilnosti, bezbednosti i diplomatsko rešavanje otvorenih pitanja, rekla je premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varhejijem, kome je zahvalila na ličnom angažovanju po tom pitanju.

Ana Brnabić je Olivera Varheljija upoznala sa aktivnostima koje se sprovode u oblasti borbe protiv korupcije, implementacije medijske strategije i o aktivnostima u proceduri promene Ustava dogovorenih sa Skupštinom Srbije.

Predstavljajući rezultate koje je Vlada Srbije ostvarila u oblastima vladavina prava i reforme pravosuđa, premijerka je istakla da su to i osnovni zahtevi u pristupnom procesu Srbije i Evropske unije.

Sastanku je prisustvovala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je informisala komesara o aktivnostima koje su sprovedene u prethodnom periodu i istakla da je Srbija spremna za otvaranje klastera 3 i 4.

Komesar Varhelji pohvalio je napore Srbije u sprovođenju reformi i integraciji Srbije u Evropsku uniju, saopšteno je iz Vlade Srbije.